skaffa ett liv

2011-01-27 21:32:56 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


alla har ju sina åsikter om hästar, bra och dåliga. Här är mina bra: Rid. Utveklas. Lev med hästen.
Alla ska ju tycka att man inte ska rida en 3 åring. Men lina behöver det, hon har stått så länge, så hon behöver komma ut och motionera!

Jag rider Lina 4-5 ggr i veckan, skritt och trav, kan galoppera om vägen är bra, en halv timme varje dag.


Kommentarer
emma - ponnybloggare i norrland http://minsweetie.blogg.se/

SV: jag står fast vid min åsikt, men när är hon inriden? fråga vem som helst som kan hästar, speciellt kallblod växer långsammare..

och ja, jag har ett liv?

2011-01-28 09:39:02
Johanna

Sv. Vadå hjälp? Om hon har blivit riden så lite behöver hon hjälp att bygga muskler till att bära en ryttare. Hon behöver bli tömkörd, longerad, jobbad från marken. Ridning max 3 dagar veckan 20 minuter, hon är 3 år. Hon behöver inte någon ryttare på hennes rygg som sliter henne i munnen och tvingar henne att springa när hon inte orkar. En unghäst är känslig i munnen, vem kan redan ha förstört henne så pass mycket att hon gapar så mycket?

2011-01-28 11:46:58
ellen

Visst kan man rida en treåring, men man får tänka på att hästen inte är klar utvecklad än. Du kan tex vänta med att rida markarbete tills sommaren, eftersom hon är ju inriden i sommar, och då har hon inte alls mycket muskler, för hennes ägare verkade ju inte rida henne så mycket, eftersom du skriver att hon har stått så länge. Moalina väntade vi med att hoppa/rida markarbete tills hon var 5 år. Som emma skriver. Nordsvenskar växer långsammare , jag har ju själv ridit in en nordis och har erfarenhet av det.

2011-01-28 11:49:57

Tråkigt att så många ska lägg sig i hur du tränar din häst. Jag tycker att dom flesta är för mesiga när dom tränar sina hästar. Men som sagt kan jag förstå att dom är lite oroliga också, hon är ju som sagt bara 3 år som du säger, 4-5 tycker jag inte är några problem bara man tar det lugnt och försikigt från början och ökar i lagom takt. Sen istället för att rida kan man tömköra eller longera, är jätte bra träning just för att stärkan musklerna och lydnaden hos en häst.

Låt folk hålla på, det är din häst, ditt beslut! Ingen kan komma och säga hur du ska träna din häst på bästa sätt. Det är du som bestämmer det!

Kram

2011-01-28 14:29:25

Ja du Maja, du har verkligen en folkstorm mot dig! Är det svartsjuka eller bara oro? Kanske en blandning? Ta dock till dig vissa råd och var inte rädd för att fråga om råd och be om hjälp om det kärvar. Att rida in och uppfostra en unghäst kan vara svårt även för de som har erfarenhet :) Är hon besiktigad? Jag reagerade också på att hon gapar en del samt har långa mungipor. Är hon kollad i munnen?



Hoppas allt kommer att gå super och lycka till :)

2011-01-28 14:38:35

Är hon tre eller fyra? På något ställe står det att hon är fyra och nu står det tre?

2011-01-28 17:41:12

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback