|

Ailucrash

älskarom! ska seriöst till stockholm nästa lördag och se dom!

 ludvignilsson♥

Det blev lite volter och skänkelvikningar idag på ängen i hagen! Sessan har tappat en sko så red inte så hårt med henne. hon var pigg och typ konstig när jag skrittade ner henne till hagen, hon slängde med huvet och "hoppa" lite, men sen när jag trava var hon jätte fin!!! tränade också halter vilket hon måste bättras på. och skänkelvikningarna vart ju inte bäst. hon har ju svårt med det och förstår inte vad man menar, men fick till ca 4 steg riktigta skänkelvikn!

imorgon får hon vila så kl 11 på fredag morgon kommer jami och ska sko henne, far från skolan halv så hinner jag mocka också! skor om alla 4 och värker dom.

but i set fire to the rain watched it pour as i touched your face




let it burn while i cry

ska snart till stallet, ska först äta osv. SKa nog rida bort mot klutmark på liden vägen och köra lite dressyr, eller får vi se vars jag rider hon blir ju så pigg och är nästan omöjlig att jobba med ute på vägar för hon blir så taggad! men fårse om jag kanske rider på ridbanan istället!


tack för dom fina tipsen om skolan/orna.

måste värkligen tänka igenom allt!


hjälp? :S

jag har 1 år på mig att välja gymnasium, vad ska jag välja?

Tre stycken jag vill gå och anledning:
1. Naturbruks
Jag vill ju gå det men sen då? vad får man för jobb om man går häst inriktning?
 ridskolelärare?, okej det kan vara kul men ändå, man tjänar inte mycket på det.

2. John Bauer, Frisör.
Kommer nog ha för dålig betyg för det. kanske inte, men kanske.

3. Balder, Florist.
haha bara för att mamma är florist? haha hon vill typ jag ska gå det. men det är kul!
kan ju snitta göra buketter osvosv, men tjänar bra gör man väl inte.


Det är inte så länge kvar. jag har 8 på mig och sommaren -12. måste tänka!!!!
hjälp mig att välja nått!
vad har ni valt?


dagens sanning

 "Om du verkligen älskar två personer samtidigt , Välj den andra. För om du verkligen hade älskat den första så hade du inte fallit för den andra....... "


genomskinlig grå blir jag Utan dina andetag



kan inte sluta lyssna på den! Li aktell och nellie . dom är as bra, lyssna ba på dom!!







rubrik brist :(

rubriken säger sig själv!

 alltså jag vill se jag saknar dig, kan ingen lägga ut den på youtube ? :S

Hade sovmogon idag till 10 i 10 så jag åkte med mamma kl 9 så var hos julia en stund innan vi börja. vi började dagen med svenska, sedan matte osvosv! det är tråkigt att läsa om skoldagar på bloggar så ksa inte berätta omden! MEN imorgon har vi också sovmorgon, och halva klassen slutar halv 2 och dom andra har hk till tio över 3!  hoppas det är min grupp som slutar tidigare :S

Efter skolan hämtade pappa mig och vi for till stallet, träffade bea där som kört sessan. sedan förlängde vi avtalet till sista dec ! taggad man är nu alltså! imorgon fårvi se om jag hinner rida, har ju ridskola men om jag hinner rida ska jag typ träna halvhalter och vänstergalopp. sedan på onsdag slutar vi tidigt så då ska jag ta någon tidig buss hem och rida mot klutmark, inte helavägen men på vägen där, den är rakare och mjukare och bättre att rida på än lillvägen!


vila.

sessan får vila idag för hon var så duktig igår och det var jobbigt pass igår, 3 st :O först rida till sandra sen hoppa sen rida tillbaka! aja, hon ger allt :']  ska till stallet vid 7 då ska ändå mamma ochpappa skjutsa amanda till bussen så då kan jag mysa lite med plutten också! imorgon ska bea ta sessan! hon skulle antingen rida eller köra, vi fårse! sedan på onsdag blir det träff och prata om hur det gått nu i augusti!

på tisdag får vi se omjag hinner rida eftersom vi har ridskola, sofie kanske skulle komma ochfota så håll utkik!
ska har markarbte så hoppas jag får typ afro , schats eller evita :D är typ trött på att rida ponny :S haha nej men jag vill rida iaf d-ponny!

ska nu ner och äta äppelpaj :D
hoppar 85 :)

turn the tide

red till sandra ungefär 1, mötte henne uppe på kammen och så red vi till sandruss. ställde in hästarna i stallet så dom fick vila en stund. medans dom stog där cyklade jag och sandra till klutmarkskolan och byggde upp bana på hockeyplanen! sedan for vi hem och fixade hästarna och red dit.

tränade inte på så mycket, eller ja hoppa! sessan var jättejättejättejätte fiiiiiin!!!!!!!!!!!!!!! gud älskade häst! hoppade som högst 85!  världens finaste, man kan inte tro hon är travare!

här kommer en film, kvallan sög så jaa...


glad häst :']

for till stallet vid 8 och tog in hästarna. sessan var jätte pigg  =] iaf, red ut i ca 25-30 min fast hon vart jätte svettig. tränade trav halt, trav halt osvosv. tog en galopp hon fick springa fritt ca 15 sek, sedan försökte jag hålla in henne såmycket som möjligt utan att hon sakta av till trav. hon var nog lite trött efter igår för då var det en western tjej som red henne! jeanettes jobbar kompis var det.

imorgon blir det iaf att fara till östanbäck med sandra charlie och jag med sessan och hoppa, med elin såklart!
blir studs och enkel hinder! gud har aldrig hoppat studs med sessan, hon var typ aldrig gjort det :S? haha vhar inget aning! ska försökta ta oss över 70 cm har jag bestämt!

elin och fraggis på tävling i bureå!

sjukt kul!

det var jätte kul gårdagen! åkte buss till byggdeträsk vid 12. det var en liten skola, det var grymt mysigt! tjejerna hade "sovrum" till höger och killarna till vänster. det var 7 våningssängar så nicko och linnea tog en och julia och julia bredvid så sov jag i mellan dom! alltså mellan sängarna ;] vi gjorde jätte mycket igår, kan inte berätta allt. det måste göras om!!  alla gick typ och la sig 12, eller ja killarna satt typ uppe helanatten.  vi vart väckta av lärarna kl 9,  då gick vi och åt frukost sen gjorde vi annat. kl 12 kom bussen och vi for tillbaka till skolan, mamma hämta mig och vi for på interflora.

ska snart till stallet och träffa finaste!ska rida brännvalla och typ bort mot klutmark tror jag.

lodilodiplutt.

inget varar förevigt inget håller för alltid.




skolan idag var helt ok jobbade knappt nått bara pratade och fick böcker. vi slutade 10 över 1 som det står på vårat schema på onsdagar. efter skolan for jag julia julia och nicko på ica och sedan till julia hhh. fikade hoppade studsmatta och låg där och prata. for hem kvart i 5 typ eller mamma hämtade mig och skjutsa mig till sandra. där åt vi mat och sedan fixade vi charlie för att fara på hoppspecialen.

kom hem för ca 1 timme sen har just duschat och ska packa till imorgon!! ska ju till bygdeträsk med klassen + corna, sover där tills fredag så ingen uppdatering!!



pigg häst och dressyr ponny :']

For på ridhuset vid 5, hade marengo och vi hade dressyr, han var så fin :S  uppvärmningen så kände jag bara på honom lite, har ju ridit han förr men det var före sommarn ;) Sen började jag jobba han och han var as fin! han gick ijätte fin form, eller ganska iaf! vi körde galopp från skritt och galopp till skritt osv. han var super söt.   han vart ganska svettig eftersom han fick jobba ;) och han hade gått en lektion före.

sen for jag till sessan. det komme några cyklandes som hade ett liten barn med sig som ville se hästarna :] jag tog upp dom så dom fick titta ;] red vid brännvalla och galopperade ganska mycket så hon fick springa och busa av sig . söt hästen .   hon vart ju ganska het sen och när jag skulle trava så små stappla hon fram så jag saktade av och lugnade henne. sen travade jag igen och då var hon lite lugnare men fortfarande stapplig. så jag brydde mig inte om hon försökte rida lätt och lugnade henne medans med lugnande ord och släppte efter på tyglarna. hon vart bättre och höll på så ganska länge tills hon vart " normaL" igen. var ute i ca 30 min eftersom det var så sent jag jag måste sova ^^'

har just duschat och ska sova nu! imorgon ska jag följa sandra på hoppspecialen och troligen fota/filma, sen hem och rida pluttsessan. hon fick vila igår så ska försöka rida hela veckan!! på fredag blir det troligen att flytta sessis till sandra så hon ksa stå där över helgen och så ska jag och sandra ha "tränings läger" tillsammans! någon som vill être avec ? :D så hon kanske får vila på torsdagegen coskå...
haha kom just på att vi ksa sova på läger med corna på torsdag! tills fredag så sover där, bygdeträsk (?) om det var där.  så hon får vila torsdag..





tacoma och fölet :D^

fortfarande :]

Undrar vad ni vill se här på bloggen! :D
har massor.
Bilder/filmer på lodi.
Provridningar.
ridlektionsbilder (ridskolan)
bilder/filmer på molly.
bilder/filmer på tamara, (stallägarens häst)
bilder sen förra sommaren på sommarhästarna.

osvosv! har somsagt massor bara att skriva vad ni vill se OCH läsa om!!!


Kiss me till you're drunk and I'll show you, you want the moves like Jagger, I've got the moves like Jagger.

varför börjar det alltid regna när jag ska rida?

Dagen idag var ganska bra! bussen vi åker med nu kommer 25 i 8 och vi börjar 8 så gissssssa om vi kommer försent? jo första skoldagen efters ommarlovet as kul. fick scheman och har sovmorgon på måndagar och slutar tidigt på tisdag och onsdag! sen yorsdag och fredag sug ju män ändå.

vi hissar ju alltid flaggan när vi börjat om på skolan så hela skolan gick ut osvosv, tomas trumpetade. det var kul att träffa alla igen, saknat linnea, jenny juliax2 , nicko, linnea as myke + johhhhhan såklart :]

efters kolan for jag med jullorna hem och vi hade kul, vi slutade 20 över 10.

tog en söt bild på julia idag när vi var hos hon, OBS, bilden är gammal :]

stallet

fårse hur ridningen blir idag, far väl ut på brännvalla och galopperar! ska lägga utt nått hinder så hon fattar vänster galopp efter hoppen... kanske ;) men hon måste få springa av sig, ska inte kräva nått bara driva på satt hon får springa, haf ju inga bra "galopp" vägar så vågar inte släppa henne eftersom hon typ bli rädd för nästan allt... menmen, kanske rider i säkerhetsvästen för första gången ;)


betällt...

Skydd Equi-Guard® brun,
Hackamore
Grimma
Lädergrimma, svart.
Förbygel Claridge House® brun,
Allroundschabrak Advantage Gold Medal®
Aachenträns Hunter Claridge House®
Ländtäcke Showmaster® brunt


...eller så inte! men man skulle inte tacka nej!

dagen före skolan...:/

hatar skolan, vet inte varför barn måste tvingas in på nått så vidrigt... aja, kläderna i tvätten, inget busskort (hittat än) och försminkar mig!
Allt när det är skola dagen före jag duschat sminkar jag sig satt allt blir bra!

slutar tjugo över 10 chill! blir att vara med juliorna efter skolan sen kanske jag åker med sandra hem, fårse hur jag får miig hem...

i tåg.. dissa mig!

vad vill ni läsa/se om?

Undrar vad ni vill se här på bloggen! :D
har massor.
Bilder/filmer på lodi.
Provridningar.
ridlektionsbilder (ridskolan)
bilder/filmer på molly.
bilder/filmer på tamara, (stallägarens häst)
bilder sen förra sommaren på sommarhästarna.

osvosv! har somsagt massor bara att skriva vad ni vill se OCH läsa om!!!


dressyr

jobbade bara sessan i formen idag eftersom det var kallt och dåligt underlag.

har värkligen inget att skriva .. är depp pga skola imorgon... :(


hemma.

för ju till piteå igår om jag inte sa det. lämna husvagnen på havsbadet och sen mot lileå och möta amanda, gick runt lite på stan ochså. Sen till campingen och mötte lill och johan som vi for med, fikade lite och sedan gick vi mot badhuset! så badade i ca ½ timme sjukt kul! åkte även toalettstoleN!!!! första gången och troligen sista :) gick bra fast jag får ju panik när jag inte når botten så när jag for ner i poolen fick jag en kallsup.

sedan wookade vi på muurikka och satt uppe till 12 något. sen vart det kallt så vi gick och la oss :D
vaknade vid 10 så vi åt och sedan gick vi till skeppet! typ som leos fast mindre och dom hade golf inne och boowling. sprang runt med frank osvosv.

ska snart till stallet ska äta först. blir ute ritt så hon får springa av sig, sen tillbaka till stallet och lösgöra lite så hon får arbeta också! sandra kommer ev. och fotar.

 älskade lodi jag saknar dig!!!

klutmark

Pappa skjutsade jag och sessan till klutmarksskolan idag så jag fick rida på hockeyplanen. det gick jätte bra och sessan var jätte fin! hade ingn nosgrimma för jag trodde det satt på tränset men det hadde sandra :S Men hon gick faktiskt ganska bra utan, fast lite stark men så lite stark trodde jag hon aldrig skulle vara eftersom hag hade eggbettet. Men red lite serpentiner, volter och avsakningar vilket gick bra.

Sen när sandra kom så tog jag nosgrimman jag hade bett henne ta med och hoppade lite. först kryss några gånger sedan ett räcke på ca 50cm. Sen tränade jag också vänstergalopp! eller vi hoppade och sen bytte hon till vänster eftersom hon blir tvungen att vända till vänster på banan, så jag drevpå och hon var jätte duktig! När vi hoppat klart insåg jag hur mycket sessan utvecklats den korta tiden jag haft henne, eller ja 2 månader. hon blir mjukare i munnen när hon har eggbettet iställer för ett skarpare bett och därav jobbar mer. fast hon tycker ju det är jobbigt att gå iform men det är något att träna på! :D
Hon hoppar mer med "flyt" nu, eller iaf vad jag tycker, vet inte hur sessan var förr :) Ska börja hoppträna mer så hon blir bättre och så jag får träna också.

Prövade även charlie igen men sandra har ju så långa stigläder så jaa man måste ju stå påtå ;) filmade även när sandra hoppade han i trav(!!!) han började inte galoppera(!) så dte får ni se sen ;)

här kommer bilder från när vi löshoppade västerbo nightclub för någon månad sedan!















tur man ha arab ;*
haha snuttan ser ju ut som
en, världens finaste iaf!


YOU DON'T KNOW WHAT YOU'RE WORTH UNTIL YOU CROSS THE LINE

Idag blir det att lasta sessan i transporten och fara till klutmark, ska rida med sandra på hockeyplanen så sessan får en riktig genomkörare! ska träna lösgörande halt avsakningar galopp osv. Blir nog några hopp också tror jag, ska rida minst 50 min idag, sessan måste få röra på sig nu! det har varit så sjukt dåligt väder så hon har stått. eller igår stog hon och annars har honbara fått skrittas barbacka osv.

Nästa helg blir det att ta sessan till sandra och ha henne där fredag till söndag. ensak är helt säkert att vi ska göra, rida till rakbanan och träna vänstergalopp!!! eller jag ska lära sessan vänster, hoppas det går ;)  hon har landat i vänster typ 4 ggr när jag hoppat med henne annars kan hon inte fattningen. men någon som måste tränas! :)

Nej nu ska jag ta och kolla runt lite ;)


korta ord blir långa när jag säger att jag älskar dig

för allting som du är tre ord då jag faller
direkt. se mig i ögonen, en bra vän som fanns
där ifrån början.  jag tror ingen förstår hur mycket jag älskar dig , när jag är med dig känns som tiden stannar. du är allt som jag nånsin velat ha, varje sekund med dig känns så underbart.  varje gång jag ser dig blir jag alltid lika glad. jag har en dröm i mitt huvud. vet du hur stolt jag var när du blev min det var du och jag fast det kunde vart någon annan! Jag blir lyckligast i världen varje gång du kommer fram till mig.
Du är en speciell människa , du skapade min väg,
du har hittat mitt hjärta , du har hittat min själ. Jag minns så väl den dagen, när jag är ledsen tänker jag tebax på första i sjunde
dagen det blev vi och jag fick allt som jag
önskat.för den du är du kom till mig som en ängel.
jag hoppas att du fattar att jag gör de för mig,
jag säger så mycket men detta är sant du kan
vara den rätta så håll hårt i min hand. första
ögonkastet, det var kärlek redan då. vi ska
vara dom som klarar allting tillsammans och
har jag dig vid sidan skiter jag i allt annat.
Du är det bästa som har hänt mig och du
vet vad jag menar, att jag hittat någon
som du efter sålänge som jag letat.
du är stjärnan som föll ifrån himmlen ner
till jorden, utan dig vore jag bara en av
miljoner. om jag kunde skulle jag ge hela världen till dig!

Barbacka

Red runt lite i hagen och gjorde halvt och volter osv. hon var jätte fin förutom att dra ;) men hon vart bättre sen när hon fått trava lite. imorgon ska jag ochså göra det, övergångar osv, fast med sadel så det inte blir så skumpigt .

bakgrund bild :D

hjälp!

 behöver hjälp att få dom dära "valen" synliga, dom syns bara om man ska skriva en komentar, kan någon hjälpa mig att få fram den när man bara går in på bloggen ?

täcken, regn, kallt :)

                                                      
for till stallet typ halv 2 för att ta på hästarna täckena. filmade även stallet en bättre film och hagarna och påväg hem tillmig, var bara tänkt jag skulle filma ridvägen fast så vart det inte ;) ska se om dom blev bra så ska jag lägga in dom sen :) ska ringa mamma och säga att hon ska hyra from the rough, just my luck och Picture This.
vill värkligen se dom 2 första :P


haha doris i slutet gullhund.



hittade en gammal film på djuren

Tjejen du kallade ful, lägger ner timmar på att sminka sig i hopp om att någon skall tycka om henne.

ensam kvar men stark endå.
inget håller förevigt inget håller föralltid,men så länge det finns ett hopp finns det en framtid

blåsigt

igår red jag till station och tillbaka. sessan var jätte pigg med super fin! red med eggbettet och trodde aldrig det skulle gå så bra som det gjorde. ska börja rida med det eftersom jag tycker hon går bäst på det och pelhamet blir för skarpt för henne så hon bara drar ner huvet.

ska rida lite senare för det blåser så himmla mycket nu! för väl se om sandra kommer och fotar :)
ska träna halvhalter och halter.

                                                 kom med övningar för lösgörande och för hästar
                                                              och gymnastiks hoppning!


hemma!

ska försökta få tag på pappa så han ska skjutsa mig till finaste!!


hej :]


inget att skirva :)

älskade stövlar

tidinställt!

är nog inte framme men snart, så sitter nog i bilden :) detta är ett videoinställt inlägg så det kommer fler!


hoppträningen

här kommer lite bilder från hoppträningen för jeanette igår!

när jag red charlie :



när jag hoppade sessan :)



dagens hoppträning!

Vi värmde upp lite skritt trav och lite runt på volten. sen började sandra att hoppa och det gick jätte bra. Jeanette sa att vi skulle komma i trav och charlie kom i trav och sen hopp över bommen och STOOOORT hopp över hindret. För mig gick det super bra! Sessan var mjuk och fin även fast jag hade eggbettet! grymt kul känndes det att hon kunde vara sådär lugn och svslappnad och inte dra så som hon gör annars, även fast det var en valack där och vi hoppade! stolt cheeyy

 Sen skulle även sandra tänka på att göra halvhalter och göra halt efter hindret. Jag skulle tänka på att driva på förehindret för att hon viker undan annars!

Betty följde och fotade så det kommer bilder när dom skickat dom!


alla är inte bra på designer :)


lite om idag :)

For till stallet vid 10 och så målade jag och jeanette det! så nu är det skurat och målat, som nytt ! :)
sen vid 12 var vi klara så sandra och hennes mamma hämtade mig så då for vi hem till henne och for ut med charlie. vi tänkte fara till klutmarksskolan och rida på hockeyplanen, så jag knackade på på dagis och frågade om vi fick rida där och det gick alldeles utmärkt ;) haha alla barn var så söta dom stog och typ hängde vid fönstrena för att se. jag fotade och fixade hinder, sandra hoppade några skutt med remontnosgrimman jag och tog med och sen några hopp med pullarnosgrimman. on tyckte pullarnosg. funkade bäst, så hon fick låna den så hon ska typ ha den tills hon köpt ett 3-delat travbett och en pullarnosg. . sen for vi även ut med evve! han tyckte det var
skit kul att bli körd!

Sen vid 8 komme pappa och hämta mig och sandra så vi for till sessan så jag red. red till brännvalla och for bara lite fram och tillbaka där medans sandra åt blååbär ;) sen till stallet och ta in pollarna, har inte hett in allt spån än för det gör jag senare haha.

men imorgon ska jag och sandra rida för instruktör! ja, jeanette! bli hoppning på banan eller uppe vid stallet, haha orka bära ner hinderstöden ;)

 suddig...

Imorgon!

HAHHA ändrar schemat ganska mycket! håller på att gör aett nytt :)



jo ni läste rätt. ska rida för jeanette imorgon, sandra kommer ev. och hoppar med oss!

vad var det jag sa?

ni sug på att komentera ! :)
alla är ju snälla på insidan men ni försöker ju inte äns
HAHA björ gustavsson <3

frågestund?

haha vet inte om jag vågar starta en frågestund för jag kommer inte få några frågor, ni sug på att komentera vet ni det ?

det blir bara pinsamnt om jag inte får några fårgor så blir inte värt att köra en frågestund.
menmen, vad tycker ni?

komentera och skirv om jag ska starta en frågestund!!! vill ha över 5 koment om jag ska starta en frågestund och på det vill jag ha över 10 fråger!

sandra charlie och elvis

körde elvis idag medans sandra red charlie. vart lite videobloggar och filmer. Elivs var så söt, han var jätte glad, man märkte att han älskade det, han sparka ävenbakut 2 gånger också ;)
kommer hem för typ 1 timme sedan, vi for på skråmträskkvarn och fikade när pappa och mamma hämtat mig sen förbi stallet och ta på hästarna täckena för dom står ju ute inatt och det skulle börja regna så täckena på =)
skruvade öven bort krubban så nu blir det att åka med mamma 10 och fara till stallet och måla! sen får vise hur jag tar mig hem ,cykeln är hos sandra så får väl gå... :) men ska även rida, ska pröva eggbettet och remontnos grimma! sen på kvällen ska jag rida molly, betty kanske skulle komma till sandraså då ska jag rida själv! då får pappa stanna och fota osv :)


kom på en sak

att jag skulle rida molly ikväll. fast dte blir när pappa kommit hem, han och mamma ska till pite och byta bil  och angelica har inte svarat än på vilken tid jag skulle komma. sandra kanske ska med också :)


fina häst :)

desamma

har inget att göra idag fårse vad jag hittar på.
kanske rider ikväll också. kan ju hoppas på att sandra vill fota.








blir ledsen

känns som alla gått ihop sig och blir bästavänner och försöker trycka ut en. 
dom har bråkat i över 1år och nu går dom ihop och tryker ut den som vet hur det känns sluta klaga.
                                                                                                jag vet hur det känns sluta klaga.

jag vet vad ni sagt, neka det inte jag vet att det är ni som kommer förlora i slutet ändå =)

skurat stallet..



Hah, eftersom diesel bjsade i min säng igår så årkade jag inte bädda efter jag tagit bort överkastet osvosv, + så hade jag inget täcke för det var äckligt och låg i tvättmaskinen. men då sov jag iaf på soffan! tog ett täcke från mamma och pappas rum och min kuddar. såg film till typ 3 och somna då, sen vaknade jag vid 6 av världens storm! gud det var serri hemskt... ( ;)  sen halv 10 vaknade jagoch gjorde mig klar för att fara till stallet.

och och jeanette skulle nämligen skura boxarna, så jag for dit 10 och tog bort allt spån och sen sopa bort allt. sen var det bara att skura men rotborste, varmt vatten och sopa! det tog typ 10-15 min att skura, ganska stolt ;)
sen sopade vi bort allt vatten på golvet och hedde på en fläckt.

var klara vid 12 så jag cycklade hem (i regnet) sen släppa ut diesel och han gillade inte regnet, ahha ahan var så söt, han typ skutta över vatten pölarna.
Menmen...nu ska jag äta något och sen när mamma kommer hem ska hon skjutsa förbi mig till stallet och ta av hästarna täckena sen till sandra så ska vi köra elvis. sen när pappa kommer hem ska vi förbi stallet så ska han skruva bort krubban.


finns inga vinnare i lekar för 2, inga vinnare det är bara så


svar!

saga  ([email protected]) om design!:
HEj!

Såg att du hade kommenterat på idas blogg om ett rött shabrak....
de e nämligen Mitt å som synd är så är de en liten ponny vojlock MEN jag har ett likadant fast i storlek FULL som jag ALDRIG kommer använda eftersom jag inte gillar vojlockar längre (jag hade de på min b-ponny när jag var liten)
den har ungefär samma röda färg men bara lite mindre rutor ;)
om du är intresserad ;)

Svarar såhär då länken till bloggen inte funkade ;)
haha om det är en vojlock så står jag nog över :) tack ändå :D
btw, kul att du komentera :D

mobilbilder, allt från himmel och jord

OBS! gammla bilder, man kan la långt hår (L) saknar :*

början av sjuan:
minns inte hur många kort det var den dan, kramar, TÅRTA. forat vi saknar dig

observera. svart prick på spegeln!


klutmarkskolan. jag saknar er alla.




veckan.

Måndag : dressyr på banan.
träna nedsittning och halvhalter sessan ska inte dra för mycket i bettet.

Tisdag : Lösgörande/markarbete
rida utanför stallet. lägga upp bommar på volter, halt i varje hörn (runt ladgården), skänkelvikning och böjningar.

Onsdag : hoppning på banan.
Jag får väl paxa sandra där vid 4-5 tiden ;) leta fram nå "bommar". bara lite gymnastiks hoppning,

Torsdag : vila.
stå i hagen och chilla ;)

Fredag : Uteritt.
mot sandra. eller mot klutmark iaf! träna vänster galopp!

Lördag: -

Söndag :-









vet inte vad det blir på lördag och söndag! ge tipps!
rida ut med någon kanske :)?
hör av er!!


tur att man är söt


inga bilder :(

HAHA fatta rubrken . nu blir det att gå ochsova ! trött somfå.


grillfest!

bilder kommer ikv, blir inte många bildr så hoppas inte för mycket ;)
menmen, nu ska vi sticka till polen och drunkna/bada!!

sandra och max =)

design!

nu vill jag att ni som kan ska göra snygga designer som lockar folk och vill läsa, komenterar och fixar en design och header till mig :D!
sedan lägger ni till mig på msn så får ni lägga in designen här på bloggen!


haha jag fattar inte, jag har många bes men inga komentarer?
jag har 30-50 bes varje dag men INGA komentarer? vad händer?

Klart att bloggen blir tråkig, fast inget man kan göra åt, jag får ju inga komentarer som skriver
vad jag ska skriva om. det är ju det som gör det tråkigt att läsa.
klart, det är roligare att se bilder, filmer, utvecklingen (på hästbloggar) osv osv, inte
för att läsa deras vardag om man värkligen bryr sig.
jag läser mina kompisars bloggar och dom skriver ju om sin vardag, och deras läser jag ju för att veta vad dom gör. Men en hästblogg läser jag för att se bilder, filmer även om jag
inte känner eller vet något om ekipaget.

nu är det bara ni komenterar!!


mål men sessan.





* Träna formen.
* fixa kort galopp.
* träna vänster galopp.
* träna skänkelvikning.
* lösgörande hoppning. [gymnastik hoppning]





Västerbo Nightclub

Hej! Maja heter jag som driver denna blogg! jag är 14 år och fyller år i april, har alltså typ nyss fyllt 14 ;)
Menmen, här på bloggen kommer jag mest skriva om min och min foderhästs utveckling tillsammans!

Västerbo Nightclub heter hon, hon är också 14 år men är pigg som få. Hon är då ett franskt varmblod, Bea (sessans ägare)  har mest kört sessan men hon är ju riden också.
Hon är ganska känslig i munnen men med ett 2 delat ridbett blir hon stark som, ja jag vet inte vad.
Hon är ju också inte så utbildad, men jag lär henne vad jag kan och sen utvecklas vi tillsammans :)

Men bloggen kommer ju inte bara handla om hästar, utan också om min vardag. om min kanin, och mammas jobbarkompis hundar! Diesel och doris.

men här kommer iaf lite bilder på prinsessan ! :D



kommer lägga ut målen jag ska träna med sessan också!

inlägg!

kommer snart lägga in ett inlägg där jag berättar om mig och sessan, alltså för dom som nyss börjat läsa min blogg så bli inte förvirrade ;)

haha snutten. disel :*
hörde av mamma att vi är bjudna till marre nästa söndag för mats fyller år. så då tar vi doran iställer är lämnar dillen där :*


snyggt!

ni vet, jag har ju citatet "everything will be okay in the end. if it´s not okay, it´s not the end"
och jag läser ju denna coola tjejs blogg, och såg hon köpt en tröjja!

haha måste skaffa en sån!

hon är inte bara bra på det hon gör utan är grym på att sjunga!




låten är as svår att sjunga, tro mig, har försökt själv ;)


"Ive been doing my steps, ive been working my feet, you see my feet working?"


världens finaste

vindeln + kåge + hemma 5 + ridit hela veckan = sessan får vila

haha älska rubriken!^

som ni läste fick min prinsessa vila idag. han inte rida och hon måste ju få vila något . men imorgon blir det att fota sandra och sadlarna hon provar ut till sin ny blivna häst CHARLIE som vi hämtade i vindeln idag! grattis gumman, din dröm har nu blivit värklighet och du fick mer häst än du önskat dig! nu har du din trogna hoppare och ni kommer komma långt! :*
haha snäll, jo tack jag vet ^:']

Sen blir det hem och rida sessan, när nu det blir ;) sandra får följa och fota! blir nog att rida på ängen vid anton! annars om sandruss inte följer blir det nog ridtur nån stans i skogen, mot brännvalla osv blire säkert.



nej nu ska jag gå från datorn och sluta drömma om snyggaste
hejdå! ut och ta in kaninen och ut med voppen en gång, sen FILM! harry potter så du kan glo lite på vackraste? JA!

Flughuva



letar en flughuva nu också! spelar ingen roll om det är med eller utan öron, bara att höra av sig!

[email protected] !

sol!

vet inte hur många grader det är i station. menmen, ska till heden och rida typ barbacka dressyr. ska rida med pelham utan nosgrimma, får se hur det går. hon är ju känslig i pelhamet så ska se utan nosgrimma =)

sandra kommer nog och fotar också. imorgon blir det upp vid 7 så kommer sandra och hennes föräldrar och hämtar mig vid 8. då blire mot vindeln och hämta charlie! :D och sen hem och lämna han sen till kåge och hämta elvis ;)

sen ska jag nog vara där typ hela dagen. sen på fredag ska jag ut med sandra och köra evis ! :D sen ska sandra lära känna charlie innan hon far ut med mig hoppas jag ;) annars har hon ju inte hittat knapparna, så om det skulle hämna nått ..;) hehe jaa :P          men ska iaf rida med sandra på söndag, vi får väl rida och möta varandra.


söt kille

eller ? :S

önskas köpa :)

Tänkte köra ett inlägg där man kan skriva vad man typ vill ha, asså om någon bloggläsare har något av det jag söker komenterar dom och skriver ett pris, och lämnar hotmail adressen!

men detta söker jag iaf =)

Rött Allround schabrak str. full.
fram och bak benskydd str full.
Fårskinnspad str full.
Aachenträns Hunter str full.

"Right Place, Right Time"

“Let me take you out?” I asked her,
then that week couldn’t go any faster.
I picked her up, but barely,
‘Cause London roads really do scare this country boy.

She looked the part, straight from the start,
Shame that didn’t help me find a place to park my car.
Outside London Zoo in a queue, waiting with you.

I was in the right place, at the right time…
that day we spent together.
There’s no where else I’d have put myself,
Or to share the day with anyone else.
Right place, right time…

It was quite a day, I won’t forget -
Sitting in the sun, sharing Menthol cigarettes with you.
I couldn’t understand why I felt twelve years old holding your hand.
“Feel my heart beat?”
She’s thinking, “Aww, sweet.”
I can’t explain why I didn’t feel it last week.
Walking with her, now I’m talking with her,
I’m well an truly falling for her.

I was in the right place, at the right time…
that day we spent together.
There’s no where else I’d have put myself,
Or to share the day with anyone else.
‘Cause I was in the right place, at the right time,
that day we spent together.
There’s no where else I’d have put myself,
Or to share the day with anyone else.
Right place, right time…

Perfect place, perfect timing…


lånat av dressyrmupparna!

När jag var inne på Coop härom dagen kikade jag snabbt igenom Ridsport och la märke till att de nämnde något om karenser på flugspray. Tydligen är det livstids karen på bland annat Absorbine Ultra Shield. Detta innebär alltså att hästar som behandlats med Ultra Shield aldrig får lämnas till slakt för livsmedel, dock är det ingen tävlingskarens.

Jag använder mig inte av Ultra Shield och hade faktiskt ingen aning om detta innan jag kikade i Ridsport! Dock har jag ju inte planerat att slakta heller. Hade ni någon aning om detta?



Detta står på flaskan:
- If on skin or clothing, take off contaminated clothing. 
Rinse skin immediately with plenty of water for 15–20
minutes
. Call a poison control centre or doctor for treatment advice.
(hur ofta får man inte det på sig själv?)

-If inhaled, move person to fresh air. If person is not breathing, call 911 or an ambulance, then give
artificial respiration, preferably by mouth-to mouth, if possible.

(man kan alltså sluta andas om man andas in det?)

-If swallowed
, call a poison control centre or doctor immediately for treatment advice. Do not induce vomiting unless told to do so by a poison control centre or doctor. Do not give any liquid to the person. Do not give
anything by mouth to an unconscious person.

(att bli medvetslös låter inte så hälsosamt…)

Text lånad från : http://lamiamichelle.blogg.se Hoppas det var ok!?












hela texten är från dressyrmupparna. jag visste då inget omdetta, men flugsprayen är bra och funkar! Jeanette sa då absolut att jag skulle skaffa en sådan, vilket jag gjorde då dom ska sluta sälja dom.

She's all laid up in bed with a broken heart



I keep it real and that's a promise

I may be a bitch but at least I am honest

When I walk by you stop and stare

Well keep on looking cuz' I don't care

I have my own life and style

Not trying to please you or make you smile

When it comes to the competition you are out

Now shut up you hatin' azz

And keep me out of your mouth

Cuz' I aint a d*ck!

 

Thanks for making me the center of your world!













 


a true friend is someone who sees the pain in your eyes while everyone else believes in the fake smile 










If the worse come to the worse I wanna hold you

I feel you far from believing it
>>>>

 

If the worse come to the worse I wanna hold you

I feel you far from believing it
















 

jag kan inte prata med dig när du tittar bort
snälla ge mig två sekunder innan du ger upp
kan vi inte vara nära bara en minut
är det nu, nu som det tar slut
Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå
jag vill hinna säga allting innan jag ska gå
älskling, vänta får jag bara sitta bredvid dig
det var han som ville kyssa mig..












saknar alla brudar

Victoria Holmberg